maandag 3 mei 2010

Santos Kampioen

Vandaag was de finale van het kampioenschap van de staat Sao Paulo, hierin spelen de meeste grote ploegen zoals: Sao Paulo, Corinthians (met Ronaldo en Roberto Carlos), Santos (met Robinho, Giovanni van Barça en het door Real Madrid begeerde 18 jarige talent Neymar). Eerst wordt er een competitie gespeeld en daarna is er een finale tussen de nummer 1 en 2 over twee wedstrijden. Vorige week had Santos al met 3-2 van Santo Andre gewonnen en vandaag was de return.

Natuurlijk wilde ik aanwezig zijn, maar nadat ik van een Braziliaan hoorde dat hij voor niks 10 uur in de rij had gestaan heb ik toch maar voor de tv gekeken.. Zoals altijd was het een groot spektakel! Na 1 minuut 20 stond het 0-1 voor Santo Andre en na 7 minuten was het alweer 1-1 door Neymar. De ruststand was 2-3, 3 rode kaarten (2 voor Santos, 1 voor Santo Andre) en 1 onterecht afgekeurd doelpunt voor Santo Andre. Dit werd trouwens heel subtiel in beeld gebracht: na 10 minuten knutselen had men 2 lijntjes gefabriceerd die aantoonden dat het inderdaad geen buitenspel was en de speler was wel 1 meter 20 voor zijn tegenstander. Ik denk niet dat de vrouwelijke grensrechter die dit over het hoofd zag ooit nog  zal vlaggen.. De tweede helft was een stuk minder opwindend en leverde slechts 1 rode kaart op, zo eindigde Santos de wedstrijd met 8 man en Santo Andre met 10. Uiteindelijk eindigde het dus in 5-5 over 2 wedstrijden, met evenveel uitdoelpunten etc, Santos is nu kampioen omdat het hoger in de competitie is geëindigd.

Het mooie in Brazilië is dat je nooit voetbal hoeft te missen, want zodra er gescoord wordt rent men naar het balkon/raam om keihard te gaan schreeuwen/schelden: FILHO DE PUTA!! en dergelijke uitspraken.. 's Avonds gingen we de stad in en daar was het ook een gekkenhuis, op de belangrijkste weg kwamen net alle mensen uit Santos terug. Iedereen reed toeterend met vlaggen uit de ramen. Voor ieder rood stoplicht ging iedereen de auto uit en werd er vuurwerk afgestoken.. Gelukkig zijn we daar nu aan gewend en schrikken we niet meer van dit soort geluiden, op onze eerste dag kan ik me nog herinneren dat we allemaal in elkaar doken toen we dachten pistoolschoten te horen. Dit geluid bleek toen echter uit de uitlaat van een oude motor te komen (knalpijp)...


2 opmerkingen:

  1. Hai Broertje,
    Fijn dat je ze hebt kunnen genieten van het voetbalspektakel!
    Wij hebben een lekker lang weekend, beetje jammer dat de zon niet gaat schijnen...
    XX Audrey & Guy

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hey Kris,
    Wat beleef je toch haast doldwaze dingen daarginder! Errug leuk om te lezen en al je fraaie foto's te bekijken.
    Groetjes, vanuit good old kikkerland (9 gr. & druppeltjes - we schrijven 13 mei...).
    Jolien & fam.

    BeantwoordenVerwijderen