dinsdag 9 februari 2010

Florianopolis

Maandagavond zijn we vertrokken met de nachtbus naar Florianopolis, een rit van ruim 12 uur. Klinkt lang, maar de bussen hier zijn echt super, beter dan menig vliegtuig. Dit was nog niet eens de duurste variant, maar we zaten helemaal vooraan bovenin dus er was genoeg ruimte om lekker te slapen. Bij aankomst zouden we eigenlijk naar een hostel gaan, maar we werden aangesproken door een mannetje dat gringo-money rook. Hij zou ons wel eens even een beter onderkomen regelen voor minder geld, want ons hostel was crap. Nou positief als ik ben heb ik deze man zijn verhaal laten doen en uiteindelijk hebben we de week doorgebracht in een huisje. Dus we hadden onze eigen faciliteiten etc, ideaal. Beter dan de 5 bedden die we eigenlijk hadden gehad in een kamer met 26 anderen haha..
Dinsdag werden we door onze Israëlische buurmannen uitgenodigd voor een feestje, 'in een huis in de jungle georganiseerd door een hostel'.. Klinkt goed, dus het was een go. Aangekomen bij het hostel, een straat verder, werden we met busjes vervoerd naar dit huis. En het was niets minder dan wat ze ons verteld hadden. Na 30 minuten offroad rijden kwamen we bij een groot huis, met goede muziek, gekke mensen, een veranda met hangmatten, matrassen en banken in de hoekjes, een bar met veel drank en een groot vreugdevuur. Het enige minpuntje aan dit hele festijn was dat er alleen maar Israëliërs waren. Na hun dienstplicht mogen die namelijk gaan reizen en er zitten er hier heeeel veel. Resultaat was dat iedereen elkaar kende behalve wij, maar uiteindelijk was het toch wel een leuk feestje!
Woensdag zijn we naar het centrum geweest, waar het verschrikkelijk warm was, volgens de krant een gevoelstemperatuur van 55°.. Op de borden heb ik niet meer dan 39° gezien, aanstellers. Hier hebben we ook Açai gegeten, dat is een of andere paarse pulp van een vrucht waar ze redbull van maken, daar zitten dan weer granen en stukjes banaan bij, een echte energiebom (zie foto's)! Vrijdag zijn we naar het noorden gegaan, na een reis met 4 verschillende bussen, die 2 uur duurde en het bedrag van 1 euro koste, waren we dan in het beloofde land. Nou het beloofde land bleek een beetje rustiger en meer voor families te zijn dan we dachten, maar het schijnt dat de boys Michael Jackson (RIP), Michael Schumacher, Robinho en Madonna hier een huis hebben.. En er ligt een Pacha...
Deze Pacha hebben we dan ook bezocht op zaterdag, hier kwamen we wederom in aanraking met Braziliaanse organisatiekwaliteiten. We vertrokken om 11 uur en kwamen om 7.30 terug. Dit klinkt als een lange nacht in de club, maar niets is minder waar: we hebben 3 uur in Pacha doorgebracht en de rest in de bus.. Een bus rijdt hier namelijk niet voordat hij vol is.. Weer een wijze les, ga nooit een bus naar een club!
Inmiddels zijn we maandagavond weer aangekomen in ons stulpje te Sao Paulo. Vandaag staat dan ook in het teken van uitpakken, wassen en weer inpakken. Want morgenvroeg vertrekken we naar Rio de Janeiro voor 5 dagen carnaval! Enjoy de carnaval net als ik en tot volgende week!

6 opmerkingen:

  1. Hoi Kris
    Wij wensen je een te gekke carnaval daar in Rio wel foto's maken he

    groetjes Erik,Christie en Mitchell

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ha Broertje,

    Pff... een gevoelstemperatuur van 55... Wij hebben hier WEER! sneeuw... en -5 met veel wind! Dus dat zal flink springen worden met de carnaval!
    Foto's zien er erg mooi uit! En je begint ook al behoorlijk bruin te worden!
    Veel plezier met de carnaval in de zon!

    Xx Audrey

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hoi Chris,Leon begint je te missen. Hij houdt zich wel groot.Ruud Krabbe

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hallo Kris!

    Zo te zien bevalt het heel erg goed in Brasil!!
    Het zal tijd worden dat jullie na de carnaval eens iets gaan leren met al dat gefeest! haha

    In ieder geval une sjoone vasteloavend!
    Wij doen het hier iets anders met -3graden, maar het mag de pret niet drukken

    groetjes,
    Loraine

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hoi Kris,

    geloof maar niet wat Ruud Krabbe allemaal schrijft. Amuseer je, kun je volgend jaar in Sittard carnaval vieren.

    Pap

    BeantwoordenVerwijderen
  6. hey kris heb je lekker in de hangmaten gelegen hoe gaat het met mij goed
    den ben je leker carnaval aant vieren wij gaan ook zondag en maandag en dinsdag en dinsdag komt in sanderbout in de barbara zaal fabrizio gaan we heen lekker leuk ik ga hand tekening vragen wat ga je morgen doen hoeveel vrienden heb je waneer kom je op skype mijn vader is naar de zoepkool (zaterdag)

    groetjes brandon

    BeantwoordenVerwijderen